Pasta pesto met aubergine en pistachenoten

De pesto in dit gerecht bevat geen olie en is een smaakexplosie van basilicum, knoflook en pijnboompitten. Met de aubergine, pistachenoten en rucola is het een topcombinatie!

Pasta pesto met eubergine

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 200 gram (glutenvrije) pasta, mijn favoriet is boekweitpasta
  • 1 grote aubergine
  • 1 kleine ui
  • 40 gram ongezouten pistachenoten
  • handje rucola

Voor de pesto

  • handvol basilicum
  • 50 gram pijnboompitten, licht geroosterd
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een halve citroen, met evenveel water

 

Bereiding

  • Doe de ingrediënten voor de pesto in een blender en mix. Wanneer het te droog is, voeg je nog een klein beetje water toe.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snij de ui en aubergine. De aubergine kan snel verkleuren, besprenkel met wat citroensap om dit te voorkomen.
  • Doe een laagje water in een pan en gaar de ui en aubergine tot ze zacht zijn. Voeg nog wat water toe wanneer het verdampt is.
  • Meng de pesto door de pasta, schep de groente eroverheen en maak af met de pistachenoten.

 


Meer plantaardige pasta recepten: