Vegan pastasaus met extra veel groente

In deze gezonde pastasaus zit 300 gram groenten per persoon. En lekker veel verschillende soorten, dus goed voor de variatie! Naast groenten worden er linzen toegevoegd. Wanneer je splitlinzen gebruikt verdwijnen die in de saus, dus ideaal om eens te proberen als jij (of je gezin) eigenlijk niet zo van peulvruchten houdt. Zo proef je ze namelijk niet ;)

 

Pasta met groenten

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram (glutenvrije)  pasta
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 stengel bleekselderij 
  • 60 gram wortels (2 à 3)
  • 150 gram champignons 
  • 150 gram tomaten (4 stuks)
  • 100 gram paprika (een halve)
  • 80 gram voorgekookte linzen of linzen uit blik
  • 200 ml tomatenpassata (saus)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Gedroogde basilicum
  • Peper

 

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de groenten in kleine stukjes. Hak de champignons extra fijn, een hakmolentje is hierbij handig.
  • Doe een klein laagje water in een pan en gaar hierin een minuutje de ui, knoflook en bleekselderij. 
  • Voeg de passata en tomatenpuree toe, en dan de rest van de groenten en de basilicum.
  • Laat tien minuten op een laag vuur garen en roer af en toe.
  • Voeg de linzen in de laatste 2 minuten toe. 
  •  Schep de saus over de pasta en breng op smaak met wat peper.