Nasi met tofu en groenten

Gebruik voor deze gezonde nasi een kruidenmix zonder zout of smaakversterkers, bijvoorbeeld van de biowinkel, Pit&Pit of meng zelf kruiden.

 

Vegan nasi

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 150 gram basmati rijst
  • 150 gram tofu
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • Halve ui
  • 400 gram nasigroenten bijvoorbeeld: kool, wortel, prei, paprika, champignon, taugé, courgette
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel nasi goreng kruidenmix

 

Bereiding

  • Laat de tofu vooraf goed uitlekken. Dit kan in een tofu-pers of door het in een theedoek te wikkelen met een paar boeken erop (minimaal een kwartier, maar hoe langer, des te knapperiger de tofu zal worden).
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de tofu in blokjes en snij de groenten.
  • Bak de tofublokjes al roerend in een droge pan. Wanneer ze knapperig zijn, voeg dan de sojasaus toe en roer door. 
  • Voeg de groenten, gember, knoflook en ui toe en roerbak deze. Wanneer het geheel te droog wordt, voeg dan een klein scheutje water toe zodat het niet aanbakt.
  • Voeg na 5 a 10 minuten de rijst toe en de kruidenmix. Roer nog even goed door.
  • Serveer eventueel met wat pinda’s, pindasaus (recept klik hier), sambal en een groene salade. 

Eet smakelijk!