Gebruik voor deze gezonde nasi een kruidenmix zonder zout of smaakversterkers, bijvoorbeeld van de biowinkel, Pit&Pit of meng zelf kruiden.
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- 150 gram basmati rijst
- 150 gram tofu
- 2 cm gemberwortel
- 1 teentje knoflook
- Halve ui
- 400 gram nasigroenten bijvoorbeeld: kool, wortel, prei, paprika, champignon, taugé, courgette
- 1,5 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel nasi goreng kruidenmix
Bereiding
- Laat de tofu vooraf goed uitlekken. Dit kan in een tofu-pers of door het in een theedoek te wikkelen met een paar boeken erop (minimaal een kwartier, maar hoe langer, des te knapperiger de tofu zal worden).
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de tofu in blokjes en snij de groenten.
- Bak de tofublokjes al roerend in een droge pan. Wanneer ze knapperig zijn, voeg dan de sojasaus toe en roer door.
- Voeg de groenten, gember, knoflook en ui toe en roerbak deze. Wanneer het geheel te droog wordt, voeg dan een klein scheutje water toe zodat het niet aanbakt.
- Voeg na 5 a 10 minuten de rijst toe en de kruidenmix. Roer nog even goed door.
- Serveer eventueel met wat pinda’s, pindasaus (recept klik hier), sambal en een groene salade.
Eet smakelijk!