Deze romige pastasaus zonder zuivel is gemaakt op basis van cashewnoten, pompoen en knoflook.
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- 200 gram (glutenvrije) pasta
- 60 gram cashewnoten
- 200 gram pompoen, in stukjes
- 1 teentje knoflook
- 150 gram kastanjechampignons , in vieren gesneden
- 50 gram rucola
Bereiding
- Week de cashewnoten overnacht in 150 ml water, of tenminste enkele uren.
- Kook de pompoen circa 15 minuten tot de stukjes zacht zijn.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Gaar de kastanjechampignons 5 minuten in een laagje water.
- Maak de saus als volgt. Blend de cashewnoten met het water tot een romig geheel. Voeg de gekookte pompoen en de knoflook toe en blend nogmaals.
- Serveer de pasta met de romige saus, en verdeel de champignons en rucola er overheen, met eventueel een paar stukjes achterhouden pompoen en wat cashewnoten.
Tip! Maak een extra portie van de saus en gebruik deze de volgende dag als basis voor een currygerecht.