Een recept om eindeloos mee te variëren en altijd een succes (ook volgens mijn kritische huisgenoot)! Variatietips vind je onderaan het recept.
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 300 gram rijst
- 2 zoete aardappels
- 100 g peulvruchten, gekookt of uit blik (zwarte bonen, linzen, kikkererwten of urid dahl splitbonen)
- halve ananas (250 gram)
- 250 gram broccoli
- 2 paprika's
- 1 paksoi
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- stukje gember
- halve theelepel kurkuma of een stukje verse kurkumawortel
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- currypasta (zonder E-nummers of olie, bijvoorbeeld van Koh Thai)
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de zoete aardappels, snij in stukjes en kook 10 minuten in een aparte pan.
- Snij ondertussen de rest van de groenten en de ananas.
- Doe een laagje water in een (wok-)pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Let op dat het niet droog kookt, voeg indien nodig nog wat water toe.
- Voeg 2 à 3 eetlepels currypasta toe, kurkuma, de groenten, ananas en de kokosmelk.
- Giet de zoete aardappels af, op een klein laagje water na. Blend met een staafmixer en voeg daarna toe aan de grote pan. Dit maakt de saus dikker.
- Laat 20 à 30 minuten pruttelen. Proef of het pittig genoeg is en voeg eventueel nog wat currypasta toe.
- Serveer met de rijst. Eet smakelijk!
Variatietips
- Varieer met de groenten en ga uit van ongeveer 200 gram per persoon. Maak bv restjes op, of kies voor makkelijk en gebruik voorgesneden groenten.
- Varieer met de peulvruchten: linzen, zwarte bonen, kikkererwten of urid dahl splitbonen.
- Vervang gewone rijst door een bijzondere soort zoals zwarte of rode rijst, of kies voor quinoa.
- Fan van curries? Probeer ook eens deze pompoencurry of heerlijke curry met zwarte bonen.