Deze salade uit Texas is makkelijk te maken en super voedzaam. Het is een lekkere combinatie van smaken: knapperige paprika en maïs, smeuïge avocado en (als je wilt) een pittige dressing. De bonen proef je eigenlijk niet maar maken het extra gezond.
Maak het als bijgerecht, als lunch, voor op een buffet of als vulling in taco’s of wraps. De rijst kan je bij een bijgerecht weglaten.
Ingrediënten
Voor 2 hele maaltijden of 4 kleine porties:
- 1 blikje zwarte bonen (200 g)
- 3 tomaten
- 1 blikje mais (150 g)
- 1 paprika
- 1 avocado (of nog lekkerder, 2)
- 100 g gekookte en afgekoelde zilvervliesrijst (ongekookt: 40 g)
- 1 rode ui, gesnipperd
- koriander
Voor de dressing:
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook, kleingesneden
- citroensap, 2 eetlepels
- maple syrup, 2 theelepels
Bereiding
- Snij de tomaat, paprika, ui en avocado in kleine blokjes, allemaal ongeveer even groot. Verwijder de zaadjes uit de tomaat.
- Meng de ingrediënten in een schaal.
- Mix de dressing en giet deze over de salade.