Met rijst kan je lekker variëren. Er zijn zoveel soorten verkrijgbaar, met subtiele smaakverschillen, waardoor het nooit verveelt. Zilvervliesrijst bevat meer vezels en voedingsstoffen dan witte rijst, maar als je via de rest van je voeding daar al genoeg van binnenkrijgt, dan kan je gerust witte rijst eten.
Rijst kan je ook verwerken in koude gerechten, en deze kerrie salade is daar een mooi voorbeeld van. We aten het gisteren, en mijn man vroeg of ik het dit weekend ajb weer zou willen maken. Mooi compliment toch? De salade is ook geschikt voor op een buffet.
Ingrediënten
Voor 3 à 4 personen:
- 100 gram basmati rijst
- 1 paprika
- 2 lenteuitjes
- 60 gram erwtjes
- 100 gram wortel
- halve appel
- 60 gram rozijnen
- 50 gram amandelen, grof gehakt
Dressing:
- 50 ml water
- 3 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel appelazijn
- 2 theelepels agavesiroop
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
- Snij de paprika, lenteui en appel in stukjes. Schaaf de wortel in linten met een dunschiller.
- Meng de afgekoelde rijst met alle ingrediënten, behalve de amandelen.
-
Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep het goed door de salade en laat even staan om in te trekken. De salade krijgt dan een prachtige gele keur.
- Strooi tenslotte de amandelen over de salade.
Bron: The Paddison Program's Recipe Book for Optimal Health.