Pad Thai is een populair Aziatisch gerecht. Deze vegan versie is zo lekker! De tamarinde pasta geeft het zijn specifieke smaak. Wij houden ervan!
Ingrediënten voor 2 personen
-
150 gram rijstnoedels
-
100 gram tempé
-
2 tenen knoflook, fijngesneden
-
1 rode peper, fijngesneden
-
1 kleine ui, fijngesneden
-
2 wortels, geraspt
-
2 bosuitjes, fijngesneden
-
2 bladen Chinese kool, fijngesneden
-
100 gram taugé
-
Handje ongezouten pinda's
-
1 limoen, in partjes
-
Koriander
Voor de saus:
- 60 ml sojasaus
- 1 eetlepel tamarindepasta
- 1 eetlepel srirachasaus
- 1 eetlepel agavesiroop
- 1 eetlepel rijstazijn
Bereiding
- Meng de ingrediënten voor de saus in een kommetje.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de tempé in stukjes, en marineer ze in een paar eetlepels van de saus.
- Verhit een scheutje water in een pan en gaar daarin al roerend de knoflook en de ui en de tempé. Wanneer het bijna droog bakt, voeg je steeds een scheutje water toe.
- Voeg de rode peper en wortel toe en blijf roeren.
- Voeg de Chinese kool, bosui, noedels en de saus toe. Roer goed door en laat nog een minuut of 2 op laag vuur.
- Serveer met de taugé, pinda's, koriander en een partje limoen.
Bron: deVeganRevolutie.nl (Maik en Jessica Süter).