Gevulde zoete aardappel met erwtjes en balsamico-dadelsiroop
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 grote of 4 kleine zoete aardappels (circa 250 - 300 gram p.p.)
- 75 gram groene erwtjes (uit blik of uit de vriezer)
- 2 eetlepels gesnipperde lenteui
- 25 gram amandelen, gehakt in de lengte
- Balsamico-dadelsiroop (zie hieronder)
- Zwarte peper naar smaak
Bereiding
- Prik met een vork enkele gaatjes in de zoete aardappels en leg ze gedurende 1 uur in de oven bij 200 °C.
- Laat ze iets afkoelen en snij in de lengte doormidden.
- Schep de binnenkant uit de zoete aardappels, maar laat een halve centimeter aan de randen zitten.
- Maak de vulling door de uitgeschepte zoete aardappel te pureren en meng de erwten en lenteui erdoor.
- Vul de aardappels met de vulling.
- Leg ze nog 15 minuten in de oven.
- Bestrooi met de amandelen, de balsamico-dadelsiroop (zie hieronder ) en wat zwarte peper naar smaak.
Balsamico-dadelsiroop
Ingrediënten
- 85 gram dadels zonder pit
- 175 ml warm water
- 125 ml balsamicoazijn
Bereiding
- Laat de dadels een half uur weken in het warme water.
- Blend het mengsel samen met de balsamico azijn tot het glad is.
- Breng het mengsel in een pannetje aan de kook en laat gedurende een kwartiertje zachtjes koken en indikken. Roer regelmatig.
Bron: How not to die cookbook, Michael Greger. Lees hier mijn review van het boek.