Speculaas-pecan overnight oats

Dit reumavriendelijke ontbijtrecept maak je 's-avonds zodat de havermout de hele nacht in de koelkast kan weken. Hierdoor is koken niet nodig.

Maak gerust meerdere porties klaar, want deze havermout blijft tot vier dagen goed in de koelkast.

 

ontbijt reumavriendelijk

Ingrediënten

Voor 1 persoon:

  • 50 gram havermout

  • 200 ml plantaardige melk naar keuze

  • 1 banaan

  • 1 ruime theelepel speculaaskruiden

  • 2 medjouldadels

  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad

  • 10 pecannoten

Bereiding

  • Doe de plantaardige melk in een blender met de banaan, speculaaskruiden en dadels (zonder pit). Blend 20 seconden.

  • Voeg de havermout en lijnzaad toe en roer alles door.

  • Bewaar de havermout in een afsluitbaar bakje en laat de hele nacht weken in de koelkast.

  • Roer de havermout de volgende ochtend door. Voeg de pecannoten toe als garnering. 

 

Bron: Lisa Steltenpool: Vegan Vibes.