Dit reumavriendelijke ontbijtrecept met boekweit, mango en banaan is plantaardig en glutenvrij. De boekweit wordt geweekt in plantaardige melk waardoor deze zacht wordt en geen kooktijd nodig is. De mango, banaan en kokosrasp voegen een zoete en tropische smaak toe aan de pap.
Ingrediënten
Voor 1 persoon:
-
50 gram boekweitvlokken
-
150 ml plantaardige melk
-
1 rijpe banaan, in plakjes
-
1/2 mango, in blokjes
-
1 eetlepel chiazaad
-
1/2 theelepel kaneel
-
1 eetlepel kokosrasp
Bereiding
-
Doe de boekweitvlokken, plantaardige melk, chiazaad en kaneel in een afsluitbaar glazen bakje.
-
Roer goed door en laat het mengsel een nacht in de koelkast weken.
-
Voeg de banaan en mango toe aan de geweekte boekweit en roer voorzichtig door.
-
Bestrooi met de kokosrasp.
- Heb je liever een warm ontbijt? Verwarm de boekweitpap nog even in een pannetje.
Variaties
- Vervang de banaan door andere fruitsoorten, zoals aardbeien, frambozen of bosbessen.
- Voeg wat gemberrasp toe voor een pittige smaak en een ontstekingsremmende werking.
- Gebruik havermoutvlokken in plaats van boekweitvlokken voor een andere textuur.