Curry met groente en zwarte bonen

Vegan curry kan je maken in zoveel variaties. Probeer ook eens deze groente-curry met ananas, of heerlijke pompoen-curry met  kikkererwtenHet recept hieronder met broccoli, paprika en zwarte bonen is ook weer super lekker en gezond.


Op zoek naar meer plantaardige recepten? Voor Eu 7,50 ontvang je mijn ebook met 21 gezonde plantaardige recepten direct in je mailbox: klik hier.


quinoa salade met bietjes en bessen

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram zwarte bonen
  • 150 gram broccoli
  • 2 paprika’s
  • 150 gram tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember
  • koriander
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels currypasta (zonder E-nummers of olie, zoals van Koh Thai)

 

Bereiding

  • Snij de broccoli, paprika’s en tomaten in stukken.
  • Snipper de ui, knoflook en gember.
  • Doe een laagje water in een (wok-)pan en fruit hierin de ui en gember. Let op dat het niet droog kookt, voeg indien nodig nog een eetlepel water toe.
  • Voeg de kokosmelk en de currypasta toe (meer of minder currypasta naar smaak).
  • Voeg ook de groenten toe.
  • Laat 15 min pruttelen. Roer af en toe.
  • Voeg de zwarte bonen en knoflook toe en warm even mee.
  • Proef of het pittig genoeg is en voeg eventueel nog wat currypasta toe.

 

Serveer met rijst, aardappels of quinoa en strooi er wat koriander over.