Een recept voor vegan burgers mag op deze site niet ontbreken. Deze burgers zijn eenvoudig te maken van zoete aardappel, kikkererwten, havermout en chiazaad.
Ingrediënten
voor 6 burgers:
- 200 g zoete aardappel
- 100 g kikkererwten
- 50 g havermout
- 25 g chiazaad
- 1 teen knoflook
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- peper
Bereiding
- Schil de zoete aardappel, snij in stukjes en kook deze gaar. Giet af en laat wat afkoelen.
- Pureer met een staafmixer de zoete aardappel samen met de kikkererwten, de havermout, het chiazaad, de knoflook, het paprikapoeder en peper naar smaak.
- Vorm burgers van het mengsel (hier gaan je handen lekker van plakken) en laat enige tijd in de koelkast opstijven.
- Verhit voor het bakken van de burgers een scheutje water in een pan. Wanneer het verdampt is, voeg je weer een beetje water toe.
- Verwarm de burgers aan beide kanten in de pan.
Eet de burgers bijvoorbeeld op een broodje met salade en zelfgemaakte knoflooksaus.
Bron: Pompoen en Aubergine.