Burgertjes van zoete aardappel en kikkererwt

Een recept voor vegan burgers mag op deze site niet ontbreken. Deze burgers zijn eenvoudig te maken van zoete aardappel, kikkererwten, havermout en chiazaad.


Op zoek naar meer plantaardige recepten? Voor Eu 7,50 ontvang je mijn ebook met 21 gezonde plantaardige recepten direct in je mailbox: klik hier.


Vegan burger

Ingrediënten

voor 6 burgers:

  • 200 g zoete aardappel
  • 100 g kikkererwten
  • 50 g havermout
  • 25 g chiazaad
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • peper 

 

Bereiding

  • Schil de zoete aardappel, snij in stukjes en kook deze gaar. Giet af en laat wat afkoelen.
  • Pureer met een staafmixer de zoete aardappel samen met de kikkererwten, de havermout, het chiazaad, de knoflook, het paprikapoeder en peper naar smaak.
  • Vorm burgers van het mengsel (hier gaan je handen lekker van plakken) en laat enige tijd in de koelkast opstijven. 
  • Verhit voor het bakken van de burgers een scheutje water in een pan. Wanneer het verdampt is, voeg je weer een beetje water toe.
  • Verwarm de burgers aan beide kanten in de pan.

 

Eet de burgers bijvoorbeeld op een broodje met salade en zelfgemaakte knoflooksaus.

 

Bron: Pompoen en Aubergine.