Deze lekkere, vegan kerriesoep is gebaseerd op pastinaak en prei en is eenvoudig klaar te maken. Pastinaak is een wit-gele wortel met een pittige smaak en boordevol vitaminen. Ook kerrie of currypoeder is heel gezond. Het is een mengsel van verschillende kruiden waaronder het gele kurkuma, dat een ontstekingsremmende werking heeft.
Ingrediënten
Voor 3 à 4 kommen soep:
- 1 pastinaak (300 gram)
- 2 preien
- 2 aardappels (150 gram)
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 1 appel
- Scheutje plantaardige kookroom
- 750 ml water
- 3 eetlepels kerriepoeder (12 gram)
- halve theelepel kurkuma
Bereiding
- Schil de pastinaak en aardappel.
- Snij de pastinaak, aardappel, ui, prei en knoflook. Hou wat preiringen achter voor de garnering.
- Kook alles 15 minuten in het water.
- Pureer met de staafmixer en voeg (eventueel) een scheutje plantaardige room toe.
- Garneer de soep met wat preiringen en blokjes appel.
Eet smakelijk!