Deze voedzame muffins met boekweit en havermout zijn vegan, glutenvrij en vetarm. Ze zijn zo gezond dat je ze prima kan eten als ontbijt. Maar ook als dessert of tussendoortje zijn ze heerlijk.
Ingrediënten voor 6 muffins
- 80 gram boekweit, overnacht in water geweekt (150 gram geweekte boekweit)
- 80 gram havermout
- 1 grote rijpe banaan (120 gram)
- 1 eetlepel 100 % pindakaas
- 2 eetlepels ongezoete appelmoes
- 2 theelepels bakpoeder (of ⅔ theelepel baksoda met een paar druppels citroensap)
- 160 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld havermelk)
- 2 theelepels kaneel
- Snufje zout
- Halve geraspte appel
Bereiding
- Verwarm de oven op 175 graden.
- Spoel de boekweit, die overnacht in water geweekt is, af in een vergiet onder de kraan.
- Doe alle ingrediënten behalve de appel in een blender en mix tot een deeg.
- Meng vervolgens de geraspte appel erdoor.
- Vul een muffinvorm met het deeg en bak 30 minuten op 175 graden.
Kijk hier voor meer recepten met boekweit: