Eén van de lekkerste tussendoortjes is bananenbrood. Eigenlijk is het meer een gezonde cake die je ook bij het ontbijt kan eten.
Ingrediënten
Voor een bananenbrood van circa 1200 gram in een cakevorm:
- 400 gram havermeel (neem eventueel 400 gram havermout en maal dit in de blender tot meel)
- 400 gram rijpe bananen
- 200 gram dadels
- 380 ml ongezoete sojamelk
- 14 gram bakpoeder
Wat je verder nodig hebt is een keukenmachine óf een blender en een (staaf-)mixer.
N.B. Voor 6 muffins gebruik je 150 gram waar hierboven 400 of 380 gram staat, 75 gram dadels, en 5 gram bakpoeder. Het deeg doe je in een bakvorm voor muffins.
Bereiding
- Wanneer je havermout gebruikt, maal dit dan eerst tot meel in de blender en breng over in een grote kom.
- Mix dan de bananen in de blender.
- Voeg de dadels toe en mix.
- Meng dan met een lepel of mixer het havermeel met de bananen/dadels en de sojamelk.
- Voeg de bakpoeder toe en roer erdoor.
- Schep het beslag in een cakevorm met bakpapier.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180°C in 45 a 50 minuten gaar. Het is gaar als je een satéprikker erin prikt en deze er schoon uit komt.
- Laat even afkoelen voordat je het aansnijdt.
Variatietips
- Vervang (een deel van) het havermeel door boekweitmeel.
- Voeg kaneel of speculaaskruiden toe.
- Voeg noten of pitten toe.
- Leg een banaan bovenop die je in de lengte hebt doorgesneden.
- Voor een super simpele variant vervang je de plantaardige melk door water en laat je de dadels weg.
Inspiratie: Lobke Faassen.