Heerlijke winterkost: zelfgemaakte snert! Gewoon zonder rookworst, want dat is nergens voor nodig. De soep zit vol smaak en bevat genoeg eiwitten vanuit de spliterwten.

Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 300 gram gedroogde spliterwten
- 1 ui
- 1 prei
- 300 gram wortel
- 350 gram knolselderij
- 3 laurierblaadjes
- 1200 ml water
Bereiding
- Spoel de spliterwten af en kook ze samen met de laurierblaadjes in het water gedurende een uur. Verwijder tussendoor het eventuele schuim met een schuimspaan van het water.
- Schil de wortels en knolselderij en snij deze in blokjes.
- Snij de prei in halve ringen en pel en snipper de ui.
- Gooi na het koken van de erwten de laurierblaadjes weg en pureer de erwten met een staafmixer in de pan.
- Voeg de gesneden groenten toe aan de pan en kook nog eens 15 minuten.
- Voeg eventueel 300 ml extra water toe wanneer je de soep te dik vindt.
- Serveer eventueel met wat bladselderij bovenop en een stukje (rogge-)brood erbij.
- Na een dagje in de koelkast wordt de soep nogal dik, maar even roeren tijdens het opwarmen en hij wordt weer dunner. Desnoods voeg je dan wat extra water toe.
100 Pure & Plantaardige Recepten
Ebook met 100 recepten voor ontbijt, salades, soep, avondeten en meer.
- Plantaardig - Onbewerkt - Glutenvrij - Suikervrij - Olievrij.
- Lekker, Simpel & Snel op tafel.
- Geschikt bij Reuma en Artrose.
Bestel nu en ontvang direct in je mailbox!