Deze pannenkoekjes op basis van boekweit zijn glutenvrij, en dankzij de baksoda toch heel luchtig. Als vervanger van ei wordt een banaan gebruikt. Verrassend lekker!
Ingrediënten
- 100 gram havermeel of boekweitmeel
- 200 ml amandelmelk
- 2 theelepels baksoda
- 1 rijpe banaan
- 1 appel
- 1 eetlepel maple syrup
- kaneel
Bereiding
- Mix de banaan met de amandelmelk in de blender (prakken en met de hand mengen kan ook).
- Doe het meel in een kom met de baksoda, voeg de melk met banaan toe, en mix met een garde.
- Doe een klein scheutje water in een hete koekenpan en bak hierin de pannenkoekjes. Gebruik van olie is niet nodig.
- Snij ondertussen de appel in stukjes.
- Doe een scheutje water in een tweede pan en warm hierin de appel met wat kaneel. Voeg een extra scheutje water toe wanneer droog kookt.
- Serveer de pannenkoeken met de warme appel en besprenkel met wat maple syrup.
Inspiratie: foodbysann.com.
Kijk hier voor meer recepten met boekweit: