Een keer wat anders? Probeer deze lekkere, voedzame bowl met rijst en pruimen. Makkelijk en snel, en het gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden.
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- 300 gram gekookte rijst (150 gram ongekookt)
- 8 à 10 pruimen
- Handje koriander
- 1 theelepel kardemompoeder
- Handje pompoenpitten
- 50 gram sojayoghurt
- 20 gram tahini
Bereiding
Voor een koud gerecht:
- Schep de afgekoelde, gekookte rijst op een bord en bestrooi met de kardemompoeder.
- Snij de pruimen in stukken, verwijder de pit en leg ze op de rijst.
- Bestrooi met de koriander en pompoenpitten.
- Meng de sojayoghurt en tahini tot een romige, hartige dressing en voeg deze toe naar smaak.
Voor een warm gerecht:
- Laat de rijst na het koken niet afkoelen.
- Verwarm de pruimen 10 minuten in de oven bij 150 °C.
- Maak het bord op zoals hierboven beschreven.
Inspiratie: Frances Boswell: Vegan easy (2017). Lees hier mijn review van het boek.