Bowl van rijst met pruimen

Een keer wat anders? Probeer deze lekkere, voedzame bowl met rijst en pruimen. Makkelijk en snel, en het gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden. 

RIjst met pruimen

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 300 gram gekookte rijst (150 gram ongekookt)
  • 8 à 10 pruimen
  • Handje koriander
  • 1 theelepel kardemompoeder
  • Handje pompoenpitten
  • 50 gram sojayoghurt 
  • 20 gram tahini 

Bereiding

Voor een koud gerecht:

  • Schep de afgekoelde, gekookte rijst op een bord en bestrooi met de kardemompoeder.
  • Snij de pruimen in stukken, verwijder de pit en leg ze op de rijst.
  • Bestrooi met de koriander en pompoenpitten.
  • Meng de sojayoghurt en tahini tot een romige, hartige dressing en voeg deze toe naar smaak. 

Voor een warm gerecht:

  • Laat de rijst na het koken niet afkoelen.
  • Verwarm de pruimen 10 minuten in de oven bij 150 °C.
  • Maak het bord op zoals hierboven beschreven.

 

Inspiratie: Frances Boswell: Vegan easy (2017). Lees hier mijn review van het boek.