De zwarte bonen 'puree' in dit recept is ideaal als vulling van taco’s maar ook lekker als gezonde vulling voor wraps en sandwiches of als toevoeging aan salades en gerechten van rijst en groente. Wanneer je gebruik maakt van bonen uit een blikje of je hebt een voorraadje gekookte bonen, is het klaar in 5 minuten.
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- 175 gram zwarte bonen (gekookt of uit blik, afgespoeld)
- ½ ui
- 1 klein teentje knoflook
- ¼ paprika
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel komijn
- sap van een halve citroen
- wat koriander of peterselie
Bereiding
- Snij de ui, knoflook en paprika in (kleine) stukjes.
- Maal de zwarte bonen kort in een keukenmachine, blender, hakmolen of met een staafmixer. Het hoeft niet helemaal glad te worden, kleine stukjes erin zijn juist lekker.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en maal nogmaals zodat alles gemengd wordt.
- Proef en voeg eventueel nog extra kruiden toe.
Serveer de zwarte bonen vulling samen met tacoschelpen, sla, tomaat, komkommer, paprika, mais en guacamole.
Tip! Varieer eenvoudig met de ingrediënten door het gebruik van andere bonen of voeg wat rode peper toe.