Vegan gado gado: smullen op z'n Indonesisch. 💚 Tempé is een blok van gefermenteerde sojabonen en is hierdoor een licht verteerbare eiwitbron. Je moet het alleen even lekker op smaak brengen. De pindasaus is zelfgemaakt het lekkerst. Ook daarvoor vind je hieronder een eenvoudig recept.
Ingrediënten
voor 2 personen:
- 150 zilvervliesrijst
- 150 gram sperziebonen
- 50 gram taugé
- 250 gram gesneden spitskool
- 125 gram tempeh
- 1 teentje knoflook, klein gesneden
- 1 eetlepel geraspte gember
- 1 eetlepel tomatenpuree
- pindasaus, klik hier voor het recept.
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- De tempé kan je eventueel eerst een kwartiertje stomen in een stoommandje of vergiet boven een pan kokend water. Dit verzacht de smaak. Snij hierna de tempé in smalle reepjes en bak deze lichtbruin in een koekenpan. Dit kan gewoon in een droge pan, maar blijf wel roeren. Voeg dan een scheutje water, de gember en tomatenpuree toe. Roer dit even goed door elkaar.
- Kook de sperziebonen gaar in ongeveer 8 minuten. Kook de spitskool de laatste 3 minuten mee.
- Maak ondertussen de pindasaus.
- Schep alles op je bord samen met de taugé. Serveer er eventueel nog een (komkommer-) salade bij.