Toen ik in Groningen woonde, werd er elke week mosterdsoep gegeten op het werk. Dat was een leuke traditie waar iedereen naar uitkeek. Deze vegan mosterdsoep met prei is echt heel makkelijk te maken. Ik denk altijd weer even aan de Groningers wanneer ik het eet.
Ingrediënten
Voor 3 kommen soep:
- 2 prei
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 g aardappel
- 700 ml groentebouillon (of: 700 ml water met 1 theelepel selderijzaad). Voor een dikkere soep neem je 500 ml (het is dan genoeg voor 2 personen).
- 3 eetlepels grove mosterd
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel pompoen- of zonnebloempitten
- wat peterselie (voor de foto gebruikte ik venkelgroen)
Bereiding
- Snij de groenten, en schil en snij de aardappel.
- Breng de bouillon of het water aan de kook met alle ingrediënten behalve de pitten en peterselie.
- Laat 20 minuten koken
- Pureer met de staafmixer. Hou wat prei achter als garnering.
- Serveer met de pompoen- of zonnebloempitten en peterselie.