Een recept voor een plantaardige versie van pasta Alfredo met een romige saus op basis van cashewnoten en bloemkool.
Ingrediënten
Voor 2 personen:
-
200 gram (glutenvrije) pasta
-
60 gram cashewnoten
-
200 gram bloemkool, in roosjes
-
1 teentje knoflook
-
Een kleine witte ui, gesnipperd
-
125 gram champignons, in schijfjes
-
125 gram doperwten
-
Scheutje sojasaus of tamari
-
1 eetlepel edelgistvlokken
-
Verse peterselie
-
Zwarte peper
Bereiding
-
Week de cashewnoten overnacht in 125 ml water, of tenminste enkele uren.
-
Kook de bloemkool in circa 12 minuten beetgaar.
-
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Gaar de gesneden ui en champignons 5 minuten (of zolang als nodig) in een scheutje water. Wanneer het bijna droog kookt, voeg je de sojasaus of tamari toe. Voeg in de laatste minuut de doperwten toe en verwarm mee.
-
Maak de saus als volgt. Blend de cashewnoten met het water tot een romig geheel. Voeg de gekookte bloemkool, de knoflook, de edelgist, peper en eventueel wat zout toe en blend nogmaals.
-
Serveer de pasta met de romige saus, en verdeel de champignons en doperwten er overheen. Maak af met wat peterselie.